pondelok 22. októbra 2007

Žiadne autentické dobové dokumenty nerozprávajú o kapacite pecí v Birkenau

Popierači holokaustu tvrdia:

Nie sú dostupné žiadne autentické dobové dokumenty, ktoré by hovorili o kapacite pecí v Birkenau.

Popierači holokaustu odmietajú akceptovať vlastnú nemeckú dokumentáciu o kapacite pecí. Označujú túto spolahlivú evidenciu za podvrhy.

Nemecké dokumenty o kapacite pecí

List datovaný 28. júna 1943 od Karla Bischoffa, vedúceho Centrálneho stavebného úradu v Auschwitz-Birkenau, Hansovi Kammlerovi do Berlína, sumarizuje ideálnu kremačnú kapacitu pre všetkých 52 komôr v 24hodinovom intervale (vrátane času potrebného na čistenie a údržbu):

Krema 1 340 osôb

Krema 2 1,440 osôb

Krema 3 1,440 osôb

Krema 4 768 osôb

Krema 5 768 osôb

Spolu za 24 hodín 4,756

Bischoff dospel k týmto číslam za odhadu, že každá z 52 komôr dokáže spáliť 4 telá za hodinu, čo značí potrebu viacnásobných kremácií.[1] (pozn. prekl. - je myslené, že do jednej komory pece dali aj 2 či 3 telá spoločne).
Tento dokument je dostupný na: http://www.holocaust-history.org/~dkeren/cremation/Furn-cap.shtml.
David Irving, ktorého Najvyšší
J súd v Londýne označil za popierača holokaustu, rasistu a antisemitu, tvrdí, že tento list bol sfalšovaný Rusmi za účelom priťaženia Nemcom. Ale čísla, ktoré zverejnili Rusi po vojne, boli omnoho vyššie. Prečo by Rusi falšovali list, ktorý potvrdzuje menej než polovicu ich vlastných oficiálnych kalkulácií? Prečo by falšovali list, ktorý odporuje ich vlastným vyšším kalkuláciám?[2]
V liste napísanom úradom v Auschwitzi v júli 1941, Topf&Söhne, dizajnéri a výrobcovia pecí, zdôraznili, že pokračujúce spaľovanie predlžuje životnosť pecí medzi údržbami. „Nie je škodlivé používať spaľovaciu pec cez deň aj v noci, ak je to potrebné, keďže šamot vydrží dlhšie, keď je udržiavaná stála teplota[3]

Záver

Vlastné kalkulácie a prevádzkové inštrukcie Nemcov reflektujú možnosť spáliť 4,756 za 24 hodín. Bolo to viac ako dosť na zvládnutie transportov, ktoré prichádzali s približne 3000 osobami denne.

Poznámky

1. Robert Jan van Pelt, The Case for Auschwitz: Evidence from the Irving Trial (Indiana University Press, 2001), p. 345.

2. Ibid., p. 344.

3. John C. Zimmerman, "Body Disposal at Auschwitz: The End of Holocaust Denial," www.holocaust-history.org/auschwitz/body-disposal/: p. 16 of 42 citing Danuta Czech, Auschwitz Chronicle 1939-1945 (Henry Holt, 1989): pp. 71, 72.

http://hdot.org/learning/myth-fact/cremation2//body/1023
-------
Preklad: Michal

piatok 19. októbra 2007

Spochybňovanie holokaustu, metapédia a sloboda slova

1. októbra bola spustená slovenská verzia elektronickej encyklopédie metapédie, ktorá má poskytovať alternatívne informácie o kultúre, umení, vede, filozofii a politike. Taktiež sa chce zamerať najmä na témy, ktoré nie sú pokryté v "bežných encyklopédiach".
O metapédií ako aj o jej slovenskej verzií som sa dozvedel pomerne náhodou na stránkach pozorovatel.sk
, kde je uverejnený krátky článok od Vilkasa, správcu a administrátora slovenskej verzie metapédie. V článku sa píše: "Na rozdiel od iných podobných encyklopédií, kde sa často vyskytuje ideologická cenzúra, Metapédia nie je obmedzovaná politickou korektnosťou." ako aj "Týmto by sme zároveň chceli vyzvať aktívnych čitateľov, aby priložili ruku k dielu a pomohli pri raste tohto veľmi perspektívneho projektu. Spoločne máme šancu vybudovať veľmi zaujímavú encyklopédiu, ktorá by ľuďom slúžila ako kvalitný a dôveryhodný zdroj informácií."
Po krátkom prezretí slovenskej metapédie som sa rozhodol, že sa zapojím. Po úvodných problémoch s potvrďovacím mailom (ktorý je potrebný na to, aby ste mohli prispievať), mi Vilkas
pomohol a zaregistroval ma pod menom Abramov2 17.10. po predchádzajúcej diskusií cez email.
Prečítal som si niektoré články týkajúce sa holokaustu, najmä článok Polemika o holokauste
, kde som doplnil niekoľko informácií:
K časti Chemický výskum
:
Pod tvrdenie o absencií chemického výskumu Osvienčimu do roku 1994 (myslia sa ne'revizionistické') som uviedol zmienku o výskume
z roku 1945.
A taktiež pasáž o kritike Leuchter Reportu: "Kritici Leuchterovej správy spochybňujú najmä hodnovernosť výskumu (výskum bol inciovaný a podporovaný ďalším popieračom Ernstom Zundelom, ktorý zaň zaplatil 35 000 dolárov), ale najmä neodbornosť jej autora ako aj značné a početné chyby." 1
2 3
K časti Čo sa stalo so Židmi?

V článku je prezentovaná teória, že európski Židia počas vojny skôr emigrovali ako by boli vyhladení. Nuž uviedol som demografické údaje Palestíny a USA z rokov po vojne, ktoré túto teóriu spochybňujú:
"Avšak teórií emigrácie väčšiny európskych Židov protirečia niektoré demografické údaje. V Palestíne sa nachádzalo rok po vojne 608,225 Židov [15] a v roku 1949 1,013,900 Židov
[16]. Tieto údaje spochybňujú teóriu hromadnej migrácie židovskéh obyvatelstva do Palestíny. Tak isto ani populácia v USA sa medzi rokmi 1937 až 1950 výrazne nezmenila.[17]"
Taktiež som doplnil, že čislo 4 milióny obetí v Osvienčime nebolo akceptované väčšinou západných historikov. [zdroj]


Verzia po uvedených zmenách
z histórie metapédie.

Okrem tohto som ešte do článku venujúcemu sa dokumentárnemu filmu One Third of the Holocaust
som doplnil informácie link na kritiku jednotlivých epizód spomenutého filmu. (jediný môj príspevok, ktorý do teraz nebol upravovaný)

Správca a administrátor Vilkas väčšinu z mojich príspevkov ponechal bez zmeny akurát označil demografické údaje za "prožidovské" a na záver môjho príspevku o demografických štatistikách doplnil "(To však nie je žiadnym dôkazom vyhladzovania.)" [zdroj]
, aj keď som nič podobné nenapísal. Ja som následne obe Vilkasove zmeny odstránil, tak ako som uviedol aj do kolónky "zhrnutie úprav", prvú pre to, že považujem za neencyklopedické len tak označovať niečo za prožidovské a druhú preto, lebo to nikto netvrdí. Okrem toho som urobil aj ďalšie zmeny v článku Polemika o holokauste. Tvrdenie o tom, že David Cole bol donútený odvolať svoje tvrdenia, som zmenil na: "David Cole odvolal svoje tvrdenia" vzhľadom na to, že nie je dôkaz nejakého donútenia, čo ani nevyplýva z jeho vyhlásenia. A "Jürgen Graf, revizionistický historik" som zmenil na "Jürgen Graf, revizionista", vzhľadom na to, že ide o filológa a nie historika, taktiež nebýva ako historik často označovaný a ani sa tak sám zrejme neoznačuje. Viac o zmenách - pozri.

Ďalšie moje príspevky do metapédie sa týkali článkov Holokaust
a David Irving. V článku Holokaust som tvrdenie "Podľa zachovanej nemeckej dokumentácie ukoristenej po vojne Sovietmi (ktorá však nepokrýva celý čas existencie tábora), celkový počet úmrtí v Osvienčime dosiahol 73 137 ľudí, z ktorých 38 031 boli Židia." doplnil o "Týka sa však len zaregistrovaných väzňov." Plus som doplnil link, ktorý sa daným problémom obšírne zaoberá. Viac o zmenách - pozri. Do článku David Irving som doplnil: "V poslednom období zrejme opäť zmenil svoj názor na holokaust, keď vyhlásil, že v táboroch akcie Reinhardt bolo zabitých 2,4 milióna ľudí počas dvoch rokov do októbra 1943. Osvienčim stále požuje hlavne za turistickú atrakciu." Ako zdroj som uviedol tento článok z Guardianu. (časti článku preložené do češtiny - tu) Viac o zmenách - pozri.

Dá sa povedať, že tu výčet mojich príspevkov do metapédie končí. Čo nasledovalo bolo to, že správca a administrátor Vilkas zmazal kompletne moje príspevky do článkov David Irving
a Holokaust. Ďalej zmazal všetky linky, ktoré som uviedol do článku Polemika o holokauste. Z konkrétnych mojich textov ostalo iba prekrútené torzo, západní historici boli skresaní len na Raula Hilberga, demografické štatistiky Židov v USA a Palestíne boli úplne zmazané a nehovoriac o tom, že David Cole bol znova donútený a z Jurgena Grafa sa stal znovu historik. - vid
Keď som sa spýtal Vilkasa do jeho diskusie, že prečo ma cenzuruje, tak zmazal aj túto otázku - pozri
.
A hneď na to som zistil, že moje konto je zablokované. Keby som chcel niečo do metapédie vložiť alebo upraviť zjaví sa mi:
"Vaše používateľské meno alebo IP adresu zablokoval Vilkas
. Udáva tento dôvod:
Inserting false information"
Zaujímalo by ma aké falošné informácie? Všetky čo som do metapédie vložil bolo podložené zdrojmi, čo nie je zatiaľ značná časť tvdení alebo citácií. Taktiež prečo Vilkas so mnou tieto problémy neriešil prv cez diskusiu, ktorá je na to určená?

Je síce pekné, že sa formálne metapédia stavia za slobodu slova alebo proti cenzúre, avšak realita je o inom. Fakty, ktoré by mohli poškodiť povesť alebo tvrdenia "revizionistov" nie sú vítané.
Toľko zatiaľ.

Poznámka: článok bol písaný 19.10. 2007, k tomu to dňu sú aj použité fakty a údaje